Trädfällning i Lilla Edet

Trädfällning i Lilla Edet

Hejsan svejsan!

I samma stund som jag skriver det här så måndagen går mot sitt slut och visst är det härligt när man känner att första dagen på veckan nästan är förbi. Jag tog mig faktiskt äran att stämpla ut lite tidigare från jobbet idag för att jag skulle få hjälp med trädfällning hemma i Lilla edet. Det hade slutligen blivit dags att ta ner vår fina ek, trots att varken jag eller min sambo ville det.

Sedan den dagen vi flyttade in i huset för 12 år sedan så har vår ek stått stadigt och gett en extra dimension till trädgården, det var först ungefär för tre år sedan som vi upptäckte att grenarna började växa lite knasigt. Sakta men säkert började majoriteten av trädet att växa ut och upp över vårat altantak, för att slutligen lägga sig där. Vi var alltså i behov av trädfällning innan vårat tak rasade, så förra veckan fick jag alltså sätta mig och försöka få tag i någon som kunde hjälpa mig att fälla trädet.

Det känndes lite jobbigt att ta bort något som funnits där ända sedan vårat liv tillsammans började, det är vår första och enda bostad som vi bott tillsammans i. Eken har på något vis symboliserat det vi har haft och hur vi har utvecklat och vuxit i vår relation. Vi har därför bestämt oss för att plantera ett nytt träd men en bit bort från huset så att vi slipper anlita trädfällning igen, för tanken är att vi ska stanna i det här huset många år framöver. Fördelen med att eken har fällts är att vi nu har lite mer soltimmar och det kommer lägligt till att våren står runt hörnet.

Nu är frågan om vi ska fortsätta med en ek eller om det är dags att skriva ett nytt kapitel med en annan trädsort. Ni får vänta och se mina vänner!


Kommentarer är stängda.